Armasight Prometheus 336 2-8x25 (60 Hz) Warmtebeeldkijker

De Prometheus 336 2-8x25 is een warmtebeeldkijker van het merk Armasight. Deze hoogwaardige warmtebeeldkijker heeft een beeldverversinggraad van 60 hz (real time beeld) en is hiermee de perfecte partner voor het spotten van dieren, jacht, beveiliging of rechtshandhaving. De Prometheus heeft een standaard vergroting van 2x, maar door middel van de digitale zoom is deze te verhogen naar 8x. Het beeld is qua helderheid in acht niveaus in te stellen en biedt twaalf verschillende kleurenschemas.

Het voordeel van een warmtebeeldkijker  ten opzichte van nachtzichtkijker is dat u ookk gemakkelijk ziet of iets of iemand zich in de bossen bevindt. Ook geeft het u de mogelijkheid om bijvoorbeeld warmtesporen te zien, denk aan zojuist weg gereden auto welke of sporen van een dier. Er is totaal geen licht nodig om duidelijk beeld te zien met een warmtebeeldcamera. De Armasight Prometheus is zo compact dat deze eenvoudig in één hand past en is ook met slechts één hand te bedienen.

Speciale features van de Armasight Prometheus:

De Armasight Prometheus heeft een aantal speciale features die de warmtebeeldkijker nog beter laten functioneren dan andere merken.

ACE (Active Contrast Enhancement): een digitale correctie die zorgt voor een zichtbaar verschil in contrast in het beeld.
DDE (Digital Detail Enhancement): een scherpte correctie die het digitale beeld versterkt voor extreem scherpe beelden zonder ruis.
SSO (Smart Scene Optimization): een correctie die ervoor zorgt dat objecten met dezelfde thermische tekening goed kunnen worden onderscheiden.
IBHEQ (Information-Based Hisogram Equalization: een speciale correctie die helpt een beter beeld te krijgen in een omgeving met een grote aanwezig van de lucht(hemel) of water.
UCMNUC/FFC (User-Controlled Manual Non-Uniformity Correction/Flat-Field Correction: Dit is een speciale sluiter tussen de camera sensor en de lens die zorgt voor een meer uniform beeld.
(SSN) Silent Shutterless NUC: met deze functie is de sluitertijd van de UCMNUC/FFC te controleren.

Kenmerken van de Armasight Prometheus:

 • Objectief Lens Type: Germanium
 • Instelling Helderheid: 8 niveaus
 • Video Output: PAL (768×574 pixels) - NTSC (640×480 pixels)
 • F-getal Lens: F/1.0
 • Brandpuntsafstand Objectief: 25 mm

Levering:

 • Armasight Prometheus 336 2-8x25 (60 Hz) Warmtebeeldkijker
 • Lens doek
 • 2x CR123A Batterij
 • Draagtas
 • Video Kabel
 • Batterij Houder
 • Handleiding

Specificaties

Artikelnummer: 122160
Merk: Armasight
Gebruik: Natuurobservaties, Jacht, Rechtshandhaving, Beveiliging
Detectortype: FLIR tau 2 336x256 VOx Microbolometer
Objectief Diameter: 25 mm
Scherp vanaf: 5m tot oneindig
Zichtveld: 13°×10°
Golflengte: 17 μm
Viewfinder display: 640x480 LED VGA
Kleurpalet: White Hot, Black Hot, Fusion, Rainbow, Globow, Ironbow 1, Ironbow 2, Sepia, Color 1, Color 2, Ice-Fire en Rain
SD kaart slot: Ja
Refresh Rate: 60 Hz
Opstarttijd: 3 seconden
Digitale Zoom: 1x, 2x en 4x
Dioptrie instelling: +5 / -5
Gewicht: 480 gr
Afmetingen: 180 × 68 × 62 mm
Detectie afstand: 600 m
Statief Aansluiting: Ja
Voeding: 2x CR123A Batterij
Werktemperatuur: -40 to +50°C
Waterproof: Ja
Garantie: 2 jaar

Verkoopprijs incl. btw: € 4.499,00