Nieuw materiaal voor Stichting Mantrailing Limburg

Over het hoe en waarom

Het is 1 oktober 2015 als ik 's avonds op de bank zit en van mijn vrouw verneem dat de vader van een vriend is vermist.
Ow, dat is wel erg vervelend, is mijn eerste reactie. Er volgt een stilte en een paar minuten van nadenken over de situatie. Na verder informeren blijkt dat er al door een aantal vrijwilligers wordt gezocht naar de man.
Aangezien het al avond is, besluit ik mijn vriend te bellen voor verdere info.
We besluiten mee te gaan zoeken en een aantal warmtebeeldkijkers en nachtkijkers mee te nemen om het zoeken in het donker te vergemakkelijken.
Dit wordt door de mensen die ermee op pad gaan als erg prettig ervaren omdat je de omgeving in no time ermee kan overzien. Dia avond is er tot laat doorgezocht maar helaas zonder resultaat.
Pas op de derde dag van zoeken komt er schot in de zaak. Enkele mensen van Stichting Mantrailing Limburg verschijnen en deze gaan met speurhonden de omgeving afzoeken.
De honden hebben direct een spoor te pakken maar dit loopt eigenlijk kris kras door de omgeving omdat de man waarschijnlijk hier heeft rondgedwaald. Na op verschillende plekken te hebben gezocht wordt er weer een spoor opgepakt. Dit keer met succes. Vlakbij waar de honden nu zoeken, wordt de man gevonden. Hij ligt midden in een bosje op de grond maar verkeerd in nog redelijke conditie. Het verdere verloop laat zich raden. Dit was voor alle zoekenden een gevoel van overwinning. Na 3 dagen zoeken resulteerde dit nu op aanwijzing van de speurhonden in dit succes.

Hierna heb ik er nog heel vaak over zitten te piekeren en ben tot de conclusie gekomen dat ik hier iets mee wilde doen naar Stichting Mantrailing Limburg toe. Ik heb contact met hun opgenomen en aangeboden in de toekomst nachtkijkers ter beschikking te stellen voor de nachtelijke zoektochten indien dit nodig is. Dat is een nuttige invulling voor het materiaal waar ik al 30 jaar mee werk. Inmiddels zijn we enkele maanden verder en ik ben van mening dat er meer nodig is dan enkel een paar nachtkijkers. Er zijn goede communicatiemiddelen en zaklampen nodig om ook in de nacht het werk te kunnen doen. Ook een systeem om de honden te kunnen volgen en de gelopen trails op te slaan blijkt een goede aanvulling. Inmiddels hebben we een drone met warmtebeeldcamera gebouwd die, als het weer het toelaat, snel een overzicht van een groot gebied kan verschaffen en in stikdonkere nacht een persoon op de grond kan zien. De mensen van Stichting Mantraining Limburg staan 24 uur per dag, 7 dagen per week, gratis klaar voor de samenleving en steken er veel vrije tijd, energie en toewijding in.
We zijn er als Vision Nachtzicht Techniek dan ook erg trots op dat we deze club nu technisch kunnen ondersteunen en van al het nodige materiaal kunnen voorzien wat nodig is om hun werk ook in de nacht naar behoren te kunnen doen.
Bij een vermissing telt immers elk uur!
Als er in uw omgeving iemand wordt vermist, schroom dan niet om de inzetcoordinator van Stichting Mantraining Limburg te bellen op telefoonnummer: +31612560250.

Kijk voor meer informatie op  de website van Stichting Mantrailing Limburg of bezoek de Facebook pagina.

Ga terug