Nieuws

Gero Trading te Enschede is gestopt met de handel in nachtkijkers

Aangezien Gero Trading gestopt is (zie ook onderstaand screenshot van de website), delen we u mee dat u voor nieuwe aankopen, reparaties en onderhoud als partner voortaan bij ons terecht kunt.

Met vriendelijke groet,

Vision Nachtzicht Techniek.

Nieuw materiaal voor Stichting Mantrailing Limburg

Over het hoe en waarom

Het is 1 oktober 2015 als ik 's avonds op de bank zit en van mijn vrouw verneem dat de vader van een vriend is vermist.
Ow, dat is wel erg vervelend, is mijn eerste reactie. Er volgt een stilte en een paar minuten van nadenken over de situatie. Na verder informeren blijkt dat er al door een aantal vrijwilligers wordt gezocht naar de man.
Aangezien het al avond is, besluit ik mijn vriend te bellen voor verdere info.
We besluiten mee te gaan zoeken en een aantal warmtebeeldkijkers en nachtkijkers mee te nemen om het zoeken in het donker te vergemakkelijken.
Dit wordt door de mensen die ermee op pad gaan als erg prettig ervaren omdat je de omgeving in no time ermee kan overzien. Dia avond is er tot laat doorgezocht maar helaas zonder resultaat.
Pas op de derde dag van zoeken komt er schot in de zaak. Enkele mensen van Stichting Mantrailing Limburg verschijnen en deze gaan met speurhonden de omgeving afzoeken.
De honden hebben direct een spoor te pakken maar dit loopt eigenlijk kris kras door de omgeving omdat de man waarschijnlijk hier heeft rondgedwaald. Na op verschillende plekken te hebben gezocht wordt er weer een spoor opgepakt. Dit keer met succes. Vlakbij waar de honden nu zoeken, wordt de man gevonden. Hij ligt midden in een bosje op de grond maar verkeerd in nog redelijke conditie. Het verdere verloop laat zich raden. Dit was voor alle zoekenden een gevoel van overwinning. Na 3 dagen zoeken resulteerde dit nu op aanwijzing van de speurhonden in dit succes.

Hierna heb ik er nog heel vaak over zitten te piekeren en ben tot de conclusie gekomen dat ik hier iets mee wilde doen naar Stichting Mantrailing Limburg toe. Ik heb contact met hun opgenomen en aangeboden in de toekomst nachtkijkers ter beschikking te stellen voor de nachtelijke zoektochten indien dit nodig is. Dat is een nuttige invulling voor het materiaal waar ik al 30 jaar mee werk. Inmiddels zijn we enkele maanden verder en ik ben van mening dat er meer nodig is dan enkel een paar nachtkijkers. Er zijn goede communicatiemiddelen en zaklampen nodig om ook in de nacht het werk te kunnen doen. Ook een systeem om de honden te kunnen volgen en de gelopen trails op te slaan blijkt een goede aanvulling. Inmiddels hebben we een drone met warmtebeeldcamera gebouwd die, als het weer het toelaat, snel een overzicht van een groot gebied kan verschaffen en in stikdonkere nacht een persoon op de grond kan zien. De mensen van Stichting Mantraining Limburg staan 24 uur per dag, 7 dagen per week, gratis klaar voor de samenleving en steken er veel vrije tijd, energie en toewijding in.
We zijn er als Vision Nachtzicht Techniek dan ook erg trots op dat we deze club nu technisch kunnen ondersteunen en van al het nodige materiaal kunnen voorzien wat nodig is om hun werk ook in de nacht naar behoren te kunnen doen.
Bij een vermissing telt immers elk uur!
Als er in uw omgeving iemand wordt vermist, schroom dan niet om de inzetcoordinator van Stichting Mantraining Limburg te bellen op telefoonnummer: +31612560250.

Kijk voor meer informatie op  de website van Stichting Mantrailing Limburg of bezoek de Facebook pagina.

Prijsverhoging 10% wegens koers

Geachte klant,

Het zal u niet zijn ontgaan dat wij al maanden te maken hebben met een zeer ongunstige dollarkoers/pondkoers, de waardedaling van de Euro is zo’n 25% ten opzichte van een jaar geleden.
Tot op heden heeft Vision Nachtzicht Techniek het verschil voor haar rekening genomen in de hoop op een positieve verandering van de koers, wat helaas niet het geval is geweest.
Hierdoor zijn ook wij nu genoodzaakt onze prijzen te verhogen met gemiddeld 10% door de aanhoudende lage koers.
De prijsveranderingen zullen plaatsvinden vanaf vandaag en we streven er naar dit te verwerken voor eind mei.

Wij vertrouwen op uw begrip en zien uit naar voortzetting van de prettige samenwerking.

Met vriendelijke groet,

Vision Nachtzicht Techniek

SKIRM Magazine test NiteSite NS200

In SKIRM Magazine, 2e jaargang - issue #10, werd de NiteSite NS200 getest.

SKIRM Magazine is het Nederlandstalig airsoft magazine. Het magazine staat vol met event-reviews, productbeschrijvingen en tests, terrein reviews en het laatste nieuws op airsoftgebied.

N.B. Kort na het verschijnen van het artikel werd de NiteSite NS200 opgevolgd door de verbeterde Nitesite VIPER, WOLF en EAGLE.

Distribiteur van Nite Site

Vision Nachtzicht Techniek kondigt met trots aan de officiële distributeur te zijn van Nite Site producten in Nederland.

Nite Site heeft innovatieve infraroodkijkers kijkers ontwikkeld voor geweermontage. Met deze kijkers kunt u bij (volledige) duisternis een zichtbaar beeld uit uw geweertelescoop genereren zonder gebruik te hoeven maken van zichtbaar licht.

Met een ingebouwde infrarood schijnwerper wordt het onderwerp belicht. Het beeld wordt vervolgens opgepikt door de camera module en stuurt de afbeelding naar het scherm.
Het is niet nodig om de telescoop te wisselen of opnieuw te calibreren. U kunt ook gebruik blijven maken van de functies van uw telescoop zoals vergroting, verlicht dradenkruis en parallax aanpassing.

Neem een kijkje bij de nieuwe Nite Site producten.

Website fabrikant

Nu ook quadcopter luchtopnamen


Vision Nachtzicht Techniek verzorgt ook uw luchtopnamen:

  • Quadcopter met gestabiliseerd opnameplatform
  • 24 Megapixel foto's
  • Full HD Video luchtopnamen
  • FLIR warmtebeeldcamera luchtopnamen
  • Restlichtversterker luchtopnamen

Ministerie van defensie luchtopnamevergunning nr. SLF/2012/1713

Bekijk video

Jacht & Lifestylebeurs 2012

De Nederlandse Jacht & Lifestylebeurs van 21 t/m 23 september 2012 te Eindhoven was een groot succes.
Vele bezoekers namen een kijkje bij onze stand en kregen uitleg over de nachtzichtproducten die wij aanbieden.

Zien zonder gezien te worden

In dagblad De Limburger verscheen in de rubriek "in bedrijf" dit mooie artikel over Vision Nachtzicht Techniek.
Open de Adobe Reader bijlage hieronder om het artikel in volledig formaat te openen.

Zien zonder gezien te worden
Zien zonder gezien te worden

FLIR Thermische Camera's

FLIR thermal image
Thermisch beeld

Met trots melden wij dat Vision Nachtzicht Techniek vanaf heden officieel dealer is van FLIR. Met FLIR thermische camera's kunnen wij nu zeer kostengunstige, draagbare thermische camera's leveren welke een kraakhelder beeld produceren in de meest donkere nachten. Met deze camera kunt u personen en dieren zeer duidelijk waarnemen, zelfs in absolute duisternis, door lichte mist en rook, en door lichte begroeiing. Kortom, een perfecte oplossing voor diegenen die moeten kunnen zien wat er gebeurt in totale duisternis en in alle weersomstandigheden, zonder zelf gezien te worden. Na de traditionele beeldversterkers, geloven wij dat thermische camera's bepalend zijn voor de manier waarop in de toekomst nachtzicht techniek gebruikt gaat worden. Lees meer over FLIR.

Photonis en DEP samen

DEP XD-4
DEP XD-4 beeldversterkerbuizen

PHOTONIS-DEP
International Sales & Marketing Department
Image intensifier tubes

Sinds 9 februari 2005 werken DEP en Photonis samen.